• On sale!
Zen - de sprong naar nu
  • Zen - de sprong naar nu

Zen - de sprong naar nu

€17.95
€6.82 Save 62%

In dit boek geeft de auteur in heldere bewoordingen aan waar zen voor staat en welke opvattingen en visies zen kent. Hij gaat niet alleen in op de oorsprong en de vroege geschiedenis van het zenboeddhisme maar ook op de sprong naar het westerse heden die zen aan het maken is.

Quantity

  • We will ship your order within 2-3 days.
  • ..
  • Order safely and reliably. We carry the Thuiswinkel Waarborg Certificate.
  • ..
  • Is the product information on this page not in English? We are in the process of translating all our products. Thank you for your understanding. Do you wish to receive more information on a specific product? Please contact us.

Er bestaat een groeiende belangstelling voor zen. In dit boek geeft de auteur in heldere bewoordingen aan waar zen voor staat en welke opvattingen en visies zen kent. Hij gaat niet alleen in op de oorsprong en de vroege geschiedenis van het zenboeddhisme maar ook op de sprong naar het westerse heden die zen aan het maken is. Centraal in zen staat ervaren wat gaande is. Want zen gaat over niets anders dan het leven zelf, waarin het niet te doorgronden mysterie en het alledaagse op elk moment bijeenkomen. Zen, de sprong naar nu is eerder verschenen onder de titel Zenboeddhisme bij Uitgeverij Kok. Een lezer schreef erover: ‘Dit boek biedt een mooi overzicht van de zenboeddhistische traditie. Erg fijn dat men in het Nederlands nu zo’n boek kan lezen. Naast het overzicht en de traditie van zen leidt dit boek de lezer naar het hoogtepunt, wat mij betreft, in de hoofdstukken De onversneden werkelijkheid en Het hart van de beoefening, waarin zen in de praktijk – de weg naar binnen – centraal staat. Zeer de moeite waard voor iedereen die interesse in zen heeft.’

BKSPRN

Data sheet

Hardcover/Paperback:
Paperback
Language
Nederlands